Skip to content

Hjemmelavet Mayonnaise Hårkur – Sådan laver du selv en billig hårkur!

mayonnaise haarkur

Mayonnaise er utroligt givende og godt for håret. Det er kombinationen af olie og æg, der gør den ekstra velegnet som hårkur. Du kan altså for næsten ingen penge lave din egen hårkur, der tilmed kun indeholder naturlige ingredienser, der sikre at du undgår parfume og konserveringsmidler.

Fælles for opskifter der indeholder olier eller andet fedtstof er, at når du skal vaske kuren ud igen, er det en god idé at massere shampooen godt ind i håret inden der skylles med vand. På den måde vil fedtstoffet lettere blive opløst af sæben, således at håret efterfølgende vil se rent og lækkert ud. Det kan dog nogle gange stadig være nødvendigt at vaske håret to gange, for at alle fedtresterne kommer ud af håret.

Derudover er det altid en god idé når du har puttet en hårkur i håret, at putte enten husholdningsfilm, eller en plasticpose omkring håret, og derefter et håndklæde. På den måde forøges effekten, da varmen vil få hårkuren til at trække hurtigere og dybere ind i hvert hårstrå.

Hjemmelavet mayonnaise med to formål

Den lette løsning er at bruge den mayonnaise du har stående i køleskabet, og det gør bestemt ikke noget hvis det ikke er et light produkt – jo mere fedt den indeholder jo bedre. Men vil du kredse lidt ekstra for dit hår, kan du med fordel lave mayonnaisen selv, her vil du oven i købet undgå at dit hår bliver udsat for de tilsætningsstoffer der findes i de færdiglavede.

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise:

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl olie
  • 1 tsk. Eddike eller citronsaft

Fremgangsmåde:

1. Sørg for at æg og olie er stuetemperatur inden du begynder. Bland æggeblommerne med eddiken og rør godt i blandingen.

2. Tilsæt 1 dl af olien samtidig med at blandingen røres kraftigt. Du kan med fordel bruge et piskeris. Sørg for at piske blandingen godt.

3. Tilsæt den resterende olie og pisk igen godt.

Fordel en god håndfuld mayonnaise i håret, massér det ekstra godt ind i hårspidserne og lad den virke i 1 time, før der skylles godt med shampoo.

Ekstra tip:

Lav en dobbelt portion, tilføj lidt salt, peper og sennep og vupti nu er mayonnaisen klar til madpakken. Vil du være på den sikre side, kan du med fordel bruge salmonella fri æg.

Den dejlige mayonnaise kan holde sig cirka en uge i køleskabet.

Sidder du med yderligere spørgsmål?

Hvis du sidder med spørgsmål der ikke er blevet besvaret i artiklen, skal du være velkommen til at skrive en kommentar, også vil vi gøre alt for at besvare det spørgsmål du må sidde med.

Derudover hører vi gerne om lige præcis din oplevelse med hårkuren, og skulle du have et godt tip til en anden kur må du hellere end gerne dele den med os andre.

Hvis du ikke har mod på at lave din egen hjemmelavede hårkur, så kan vi derimod anbefale Kerastase hårkur, Redken hårkur, Paul Mitchell hårkur.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *