Skip to content

Sådan Fjerner Du Makeup Fra Tøj

Du kender det helt sikkert selv, du har været til fest og den har ikke fået for lidt. Dagen efter vågner du op og du kan se at dit nye tøj er smurt ind i makeup. Vi giver dig her nogle gode tips til hvordan du kan fjerne makeup enkelt og hurtigt fra dit tøj..

fjern makeup fra tøj

Inden du går helt i panik og tror at dit tøj er ødelagt for altid, så er der altså gode råd at hente. Hvad enten det er mascara, pudder, læbestift, foundation eller måske selvbruner. Læs med her og find ud af hvordan du fjerner disse makeup pletter fra dit tøj..

Sådan fjerner du pudder fra tøjet..

Du skal finde disse produkter frem, opvaksemiddel, plastikpose og husholdningssprit. Tag det stykke tøj der er kommet makeup på og påfører opvaskemiddel på pletten.

Lig tøjet ned i posen og bind en knudde på. Det har godt af at trække i et døgnstid så lad det ligge lidt og gå først til næste trin dagen efter.

Som regel vil det meste af pletten allerede være fjernet blot ved brugen af opvaskemiddel, men er den ikke helt væk, så kom en lille smugle husholdningssprit ovenpå pletten.

Her efter kan du faktisk vælge at putte tøjet i opvaksemaskinen og vaske tøjet som du normalt gør, det burde hjælpe og forhåbenligt er pletten væk..

Sådan fjerner du mascara fra tøjet..

Det er vigtigt at kende forskel på vandfast mascara og ikke vandfast mascara. Det er nemlig to vidt forskellige fremgangsmåder.

– Vandfast: Tag en bomuldsklud og dup den med lidt rensebenzin. Prøv forsigtigt at fjerner pletten og herefter kan du vaske tøjet normalt i vaskemaskinen.

– Ikke vandfast: samme fremgangsmåde som med pudder, put lidt opvaskemiddel ovenpå pletten, kom det i en platiskpose og slå knudde på. Lad det trække et døgn og derefter kan du vaske det i vaskemaskinen som normalt..

Sådan fjerner du selvbruner fra tøjet..

Selvbruner er absolut noget af det sværeste at få af tøjet, men det kan lade sig gøre, vi gør dog opmærksom på at det kan blege dit tøj men hvis du er villig til at tage chancen for at redde tøjet så kan du gøre følgende..

Køb en lille Vanish pletfjerner, den fåes i en lille flaske og er beregnet til at fjerne pletter. Kom en lille smugle henover pletten og lad den selv arbejde sig ind i tekstilet.

Det kan som sagt blege tøjet, men vi kender til flere som også har haft godt held med at fjerne selvbruner med vanish så det er da værd at prøve..

Sådan fjerner du foundation fra tøjet..

Fondation er ikke så svært at få af tøjet som eksempelvis selvbruner. Du kan eventuelt bruge sulfo ovenpå selve pletten, men du kan også gøre ligesom med pudder, nemlig komme noget vaskepulver på pletten, ligge det i en posse og så ladde det trække et døgn og så vaske det i vaskemaskinen.

Som sagt er foundation ikke så svært, derfor behøves du heller ikke at bruge meget stærke produkter til at fjerne det.

Sådan fjerner du læbestift fra tøjet..

Det er ret normalt at mange får læbestift på foreksempel kraven, det vil du selvfølgelig gerne fjerne og her er der også gode råd at hente.

Hvis pletten har siddet i langtid så foreslår vi at du kommer rensebenzin ovenpå pletten, sørg for at gnidde til da læbestift kan sidde godt fast. Herefter kan du komme det i vaskemaskinen som du ville vaske tøjet normalt..

One Comment

  1. Frederikke Frederikke

    Jeg har fået foundation på en t-shirt, hvordan får jeg det af?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *